iar scopul nostru este sa ducem lemnul mai departe si sa devenim partenerul principal in modernizarea exploatarii lemnului ca material de constructii inovativ.
Credem in cooperare si ii adoptam principiile ca motor al inovatiei. De aceea cercetam si cautam sa aflam experientele partenerilor nostri, sa facem schimburi de experiente astfel incat sa putem veni cu solutii personalizate pentru provocarile de maine.
Suntem o afacere de familie, ceea ce ne determina sa ne respectam munca. Sa tinem la calitatea solutiilor pe care le oferim si, implicit, sa dezvoltam relatii durabile cu clientii nostri. Atuul nostru a fost inovatia, curajul de a experimenta, de a gandi in afara paradigmelor si de a gasi solutii durabile la provocarile lansate de arhitecti sau de beneficiari. In acelasi timp, lucram cu respect pentru natura si pentru resursele pe care ni le pune la dispozitie. Aceste principii sanstoase, credem noi, ne-au ajutat sa continuam traditia familiei Krattiger si sa o aducem si in Romania.
TEHNICAS ajunge in Romania in 1998, moment in care constructiile din lemn erau o nisa foarte restransa. O piata in formare a fost o oportunitate pentru noi. Ne-a oferit toate conditiile sa ne dezvoltam incet si durabil. In acelasi timp, am avut oportunitatea sa educam clientii si sa le prezentam o noua perspectiva asupra lemnului ca material de constructii, ca element de arhitectura, dar si ca element structural in sisteme complexe. Strategia noastra de crestere se bazeaza pe inovatie, calitate si o cultura organizationala bazata pe relatii durabile atat in cadrul echipei, cat si cu furnizorii si clientii.
Lemnul este sursa pasiunii noastre. Suntem fascinati de proprietatile acestui material, ne place sa experimentam, sa inovam si sa-i testam limitele. Am dus aceasta pasiune mai departe si am transformat-o in TEHNICAS, o companie fondata in Romania, dar care a adus aici experienta elvetiana in domeniu. Legaturile fondatorilor cu lemnul sunt unele profunde, ceea ce le si hraneste dorinta de a-l explora si de a-l exploata responsabil. De aceea, o prioritate in ciclul nostru de productie este trasabilitatea lemnului pe care-l folosim si gasirea de alternative ecologice. Astfel, cheresteaua, o materie prima esentiala prelucrata cu atentie astfel incat, produsul finit sa nu faca rabat de la calitate.