Tehnicas

Maestria Timber Framing in Arhitectura Moderna

Intregul etaj al acestei case este din lemn lamelat incleiat cu sectiune de 60x240mm de tip TIMBERFRAME, cu termoizolatia inglobata intre montantii peretilor si inca un strat suplimentar de termoizolatie din fibra de lemn la partea exterioara a peretilor.

Acoperisul este format dintr-o structura dubla: prima structura, cea de la interior formata din capriori aparenti si cu rol de rezistenta pentru acoperis, iar cea de-a doua avand rol de suport pentru termoizolatia acoperisului. Si peste aceasta structura dubla a acoperisului s-a montat un strat supliemntare de termoizolatie din fibra de lemn.

Fatada exterioara este una ventilata alcatuita din structura verticala de ventilatie si orizontala pentru montajul lemnului de larice care este stratul final aparent al fatadei.

Lemnul de larice pentru fatada are 3 sectiuni diferite dispuse intr-un model ales de arhitecti si prinderea acestora de riglele suport este o prindere de tip ascunsa, la care nu se vad suruburile.

Detaliile Proiectului

locatie Timis
arhitectura ARHIGAMMA DESIGN
an 2020
Beneficii Structurale si Eficienta

Durabilitate si Longevitate

Structurile timber framing sunt extrem de durabile, multe cladiri din lemn avand o durata de viata de sute de ani.

Eficienta Energetica

Lemnul are proprietati excelente de izolare termica, contribuind la mentinerea unui mediu interior confortabil si reducand costurile energetice. Cadrele din lemn permit, de asemenea, utilizarea eficienta a izolatiei suplimentare, optimizand performanta energetica a cladirii.

Sustenabilitate

Constructiile timber framing au o amprenta de carbon redusa, contribuind la protejarea mediului.

PROIECTE SIMILARE