Tehnicas

Pasiune pentru calitatea constructiilor din lemn

Cladirea de birouri Tehnicas combina constructia durabila cu un concept de birou inteligent. Un aspect flexibil al biroului permite combinarea peisajelor de lucru deschise cu locurile de retragere si zone confortabile de intalnire. Utilizarea intensiva a lemnului nu numai ca asigura un mediu de lucru confortabil, dar aduce si o contributie semnificativa la constructia ecologica durabila. Designul cladirii si materialele de constructie folosite joaca un rol decisiv in acest sens.  Un climat mai sanatos, o reducere dovedita a nivelului de stres, dar si un design liber al biroului sunt doar cateva dintre motivele pentru care lemnul este un material de constructie ideal pentru cladirile de birouri.

inginerie pentru un viitor durabil

Elementele prefabricate pentru aceasta constructie sunt realizate din lemn lamelar incleiat si au fost facute in halele noastre, ceea ce a permis scurtarea considerabila a timpului de constructie. Durata montajului a fost 12 luni.

Lemnul a fost lasat natur, insa a fost tratat UV si impotriva ingalbenirii, asigurandu-se astfel o durata de viata practic nelimitata. Imbinarile sunt perfect ascunse.

 

Detaliile Proiectului

Beneficiar Tehnicas
arhitectura arhigest
proiectare rezistenta ing cosmin rus / tehnicas
cantitate lemn 71 mc
an 2022

“Punctele de pornire ale cladirii le reprezinta locul comun de adunare a mesterilor ( pornind de la zona de lucru al mesterului-fondator) si banda de lumina. De la acestea, doua proportii combinate au crescut si au generat cojile si exterioare si spatiile exterioare si spatiile interioare. Pe acestea a fost gandita structura din lemn lamelar si CLT, in combinatie cu sticla si accente structurale metalice.

Un alt element aparte il reprezinta modul de abordare al proiectului, fara de care ar fi fost imposibila realizarea unui astfel de proiect la calitatea si sentimentul final. In locul trinomului uzual arhitect-client-executant, in cazul sediului Tehnicasa devenit binomul arhitect – (client/constructor) care pe parcurs s-a simtit si transformat in 1 echipa. 3>2>1 !”

arh. Mihai SILVESTRU

PROIECTE SIMILARE