Tehnicas

FRUMUSETEA UNEI CASE CU ELEMENTE DE DESIGN DIN LEMN

Pentru dezvoltarea si implementarea acestui proiect inedit, in calitate de colaboratori, am creat un acoperis din ferme de grinzi cu zabrele aparente. Aceasta structura aparenta conserva intimitatea unui camin autentic, iar interpretarea moderna completeaza designul in mod inspirat. Estetica acestor grinzi ofera spatiului echilibru si siguranta.

 

Elementele de fixare ascunse si tehnica de acoperire bine conceputa sunt punctele definitorii ale acestui proiect care indeplineste cele mai inalte standarde de calitate. Principalul avantaj al utilizarii fermelor din lemn este faptul ca sunt realizate intr-un sistem prefabricate, intr-o hala de productie,  folosind utilaje si softuri specializate.

 

Elementele structurii sunt formate din ferme din lemn lamelat, incleiat, de clasa GL24h, deschidere de 9,45m si 6,70m. Grinzile superioare si inferioare care alcatuiesc fermele au sectiunea de 120x220 mm, iar montantul si diagonalele au sectiunea de 120x120 mm.

Structura secundara care are rol de inchidere pentru tavane de gips-carton si invelitoare. Grinzile care alcatuiesc sectiunea secundara sunt de 60x100 mm si 80x200 mm. Fixarea structurii se realizeaza cu elemente metalice si suruburi.

Detaliile Proiectului

Locatie branesti, ro
arhitectura S.C.WDE SIGN S.R.L
proiectare structura lemn ing.Cosmin Rus / tehnicas
lemn lamelat incleiat 23.5 mc
dimensiune 9.5 m / 25 m
an 2018

Premiul Wienerberger: Vila CMMT

Autori: arh. Rucsandra Popescu

Colaboratori: arh. Iulia Dinu, arh. Sabin Prodan

PROIECTE SIMILARE